TommiLaitila

Pieni toivomus

Tuossa lukiessani Jarmo Korhosen avautumista omistaan, eli kepusta, tulin hiukan ajatelleeksi, että kuinkas meidän persujen maailma makaa. Korhonenhan ennusti omilleen veret seisauttavaa vaalitappiota, liekö katkeruutta vai pelkästään tosiasioiden hyväksymistä. Meillä tuskin kenenkään uskoa vaalivoittoon on turha epäillä, mutta mietin nimenomaan tuota puolueen sisäistä kemiaa.

Otsikoissa on ollut esillä mm. Helsingin erimielisyydet ja silloin tällöin muutakin pientä. Selvää toki on, että kaikkea sattuu, kun yhdessä työtä tehdään, eikä puoluepolitiikka tuo siihen poikkeuksia. Ryhmässä on aina erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä, eivätkä ne ole aina kovin yksinkertaisia ratkaista. Politiikka on kuitenkin täynnä kompromisseja, se on hyvä muistaa.

Noin yleistäen voidaan pohtia mistä erilaiset ongelmat johtuvat, enkä nyt syyllistä ketään, koska varsinkaan esimerkki tapausta en kunnolla tunne. Onko kyse vallanhimosta, vai yksinkertaisesti ajattelemattomuudesta, rapatessahan tunnetusti roiskuu. Henkilökohtaiset tavoitteet on mielestäni ehdottomasti siirrettävä taka-alalle, koska tässä nyt kuitenkin tehdään yhteistä työtä ja varsinkin keskeiset paikkakunnat huomioidaan mediassa erittäin tarkasti.

Smp:n haamut kummittelevat taustalla voimakkaasti, sehän on selvää, mutta nyt ollaan täysin eri maailmassa ja maailman tilanteessa. Vanhoista virheistä on varmasti opittu, kuitenkaan ei saa liikaa pelätä uusia. Kaikkea sattuu ja ne pitää osata hahmottaa osaksi paljon isompaa kokonaisuutta. Rohkeasti on pakko yrittää, eihän me muuten oltaisi edes tässä. Sisäiset riidat eivät kuitenkaan johda mihinkään, varsinkaan jos ne tapahtuvat median keskiössä.

Minun pieni toivomukseni on seuraava: ”Ollaan ihmisiksi ja tehdään työtä sen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi”. Antaa kepun tapella, jos tappeluttaa. Näytetään me, että näkemyserot ratkaistaan sujuvasti. Minun sanoillani ei nyt puolueen suuria linjoja koota, mutta toivomuksen kai voin esittää, josko sen joku huomaisi. Yksi seikka, mikä vaikuttaa siihen ollaanko suuria vai pieniä on se, miten me pystymme hoitamaan oman puolueen sisäiset asiat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Juuri noin, viisaita sanoja sanot. "Ollaan ihmisiksi ja tehdään työtä sen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi." Olen ollut mukana ensin SMPssä ja nyt perussuomalaisissa jo yli 40 vuotta ja juuri tuota olen aina yrittänyt painottaa. On hyvä, että meillä on noin fiksuja nuoria, joista vanhojen jäärien kannattaa ottaa oppia.

Käyttäjän TommiLaitila kuva
Tommi Laitila

Kiitos Seppo. Yritetään parhaamme, juuria unohtamatta ja kyllä niistä vanhoista jääristäkin on paljon oppia imettävänä :)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"olet sisäistänyt puoluetyön ja yhtenäisen esiintymisen merkityksen esimerkillisellä tavalla"

Toiset kutsuvat tuota nimellä puoluekuri

Käyttäjän TommiLaitila kuva
Tommi Laitila

Eri mieltä saa olla. Aika löyhästi nyt sitoutat tuon lauseen puoluekuriin, kuitenkin saman puolueen sisällä suuret linjat ovat aika tavalla saman suuntaisia, vai miksi sitä sitten edes olisi kyseisen puolueen jäsen?

Käyttäjän TommiLaitila kuva
Tommi Laitila

Aiheesta olet huomauttanut. Yhtenäisyys tulee säilyttää, ei voi olla puoluetta puolueen sisällä. Samaa mieltä ei tarvitse joka asiassa olla, kunhan sen ilmoittaa etukäteen. Reilulla pelillä arvostamme toisiamme ja julkinen kuva on yhtenäinen, mikä on minusta tärkeää. Kuvan kala on 2,5 kiloinen Toutain :).

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Tommi puhuu viisaita, ei meidän perussuomalaisten tarvi keskenämme otella, kyllä vastustusta on ihan riittävästi muiden puolueiden taholta!

Käyttäjän TommiLaitila kuva
Tommi Laitila

Nimenomaan ja Anssi, paljon nähneenä, tietää varmasti mistä puhuu.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Korhonenhan ennusti omilleen veret seisauttavaa vaalitappiota"

Korhonen on kiero kuin korkkiruuvi eli tyypillinen kepulainen, joka pettää aina. Niinpä tuota lausuntoa ei pidä tulkita kirjaimellisesti. Se on itse asiassa äänekäs hätähuuto jokaiselle kepua äänestävälle. Kaikki, jotka suinkin kynnelle kykenevät, nyt uurnille tai hukka eli persut perivät maan.

Käyttäjän TommiLaitila kuva
Tommi Laitila

Korhosen motiiville tuossa juuri asetinkin hiukan kysymyksiä. Kierohan hän on, se on selvää, mutta muutenkin vaikuttaa hiukan luovuttaneelta ja nimenomaan siksi, että oma asema puolueessa ei enää ole toivotunlainen. Yhtymäkohtia löytyy moneen kepun osastoon, vanhat ei luovu, eikä nuoristakaan ole juuri yrittäjäksi, nyt siihen on hyvä iskeä.

Toimituksen poiminnat